söndag 5 oktober 2014

Intrudoktion

Samling för Tunaskolans Mattegrupp är klockan 15:00 på onsdagar i sal 7 (utanför sal NO 1), alla är välkomna!Tunaskolans Mattegrupp är en liten grupp med träffar en gång i veckan, grundad av två elever på Tunaskolan.
Elever på Tunaskolan har tidigare år varit med i olika mattetävlingar såsom HMT (Högstadiets Mattetävling) och Pythagoras quest. I dessa tävlingar har det ofta funnits lagtävlingar där det generellt är tre personer i varje lag. Tidigare år har det funnits åtminstone tre matematikintresserade elever på Tunaskolan, men detta år är det bara två elever kvar.

Syftet med denna grupp är alltså att få fler elever att börja med tävlingsmatematik och förhoppningsvis etablera denna grupp så pass bra att den fortsätter även när grundarna gått ut nian och sätter Tunaskolan på kartan, som en bra matematikskola!

Vi har nu haft ca fem träffar och det har gått ganska bra. Dock har vi aldrig varit fler än tio personer på träffarna. Och ofta har det varit mellan tre och fem personer, vilket känns lite tråkigt. Därför beslutade vi (grundarna) om att skapa en blogg som förhoppningsvis kan bli länkad lite varstans, och få fler personer att bli intresserade.

Grundarna turas om att hålla i träffarna. Innan träffen skriver man ut några uppgifter och kanske kollar igenom så att man har ett hum om vad det är för uppgifter.
Sedan på själva träffen så går man igenom uppgifterna. Vissa, lite enklare, löser alla tillsammans, medan om det kommer någon svår uppgift så går någon av grundarna igenom hur man löser uppgiften på tavlan.

 Eftersom många av deltagarna läser första mattekursen på gymnasiet så går vi även igenom uppgifter där och på så sätt får vi en bra kombination av både tävlingsmatte och skolmatte.

I framtiden hoppas vi på att kunna få matematikintresserade elever/lärare ifrån gymnasieskolor eller Lunds universitet att komma och hålla i träffen då och då. Så kan vi få in kunskap utifrån!

Vi har inte haft så många träffar ännu, så detta inlägg kommer nog att redigeras i framtiden för att bli en sorts framsida på bloggen.

Skriven av Björn 5 oktober 2014 21:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar